Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suske en Wiske ontmoeten Rembrandt


Album in teken van Nederlandse schilder.

Rembrandt In 2006 wordt gevierd dat de schilder Rembrandt van Rijn 400 jaar geleden werd geboren. Gedurende het hele jaar zullen er tal van activiteiten georganiseerd worden.
Naar aanleiding van dit Rembrandt-jaar zullen Peter Van Gucht en Luc Morjaeu ook een Suske en Wiske-verhaal maken waarin de beroemde schilder voorkomt. In het tijdschrift Stripnieuws vertelde Morjaeu over deze plannen "Het is een onderwerp waarvan je een prachtige strip kan maken, mooi ingekleed met krullende kadertjes, artistieke prentjes en een goed stevig verhaal natuurlijk."

Het is niet de eerste keer dat Suske en Wiske een bekende schilder ontmoeten. Ook de voorgangers van de huidige kopmannen van Studio Vandersteen gaven al blijk van hun interesse voor de schilderkunst.
In Het Spaanse spook liet Willy Vandersteen hen kennis maken met Pieter Breughel. Paul Geerts maakte de albums De raap van Rubens en De kleurenkladder waarin Pieter Paul Rubens en Vincent van Gogh een grote rol spelen.
Marc Verhaegen liet de hoofdfiguren uit de strip in zijn verhaal De kunstkraker avonturen beleven in diverse surrealistische schilderijen van o.a. Dali en Escher.