Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Senne en Sanne in Kidsweek


Nieuwe strip van Marc Verhaegen in Nederlandse jeugdkrant.

Senne en Sanne Op vrijdag 6 mei is in de Nederlandse jeugdkrant Kidsweek de publicatie begonnen van een nieuwe strip van Marc Verhaegen.
Het blad wilde al enige tijd iets speciaals doen in verband met de viering van 60 jaar bevrijding. Dankzij een tip van striptekenaar en Kidsweek-medewerker Jean-Marc van Tol kwam de redactie in contact met Marc Verhaegen die een idee had voor een strip over de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Dit thema wilde hij aanvankelijk uitwerken in een Suske en Wiske-verhaal maar daar kreeg hij bij Studio Vandersteen geen toestemming voor. In Kidsweek krijgt Marc nu alsnog de mogelijkheid om een strip over holocaust te maken.

Het verhaal Rebecca R. vormt het eerste deel van een nieuwe stripreeks met als titel Senne en Sanne. Bij de eerste berichten over de nieuwe serie werd nog de titel Sem en Sanne vermeld maar dit is nog veranderd voordat de publicatie begon.

In de Kidsweek van 6 mei zijn de eerste twee pagina's van het verhaal afgedrukt. Het volledige verhaal wordt in vier afleveringen als bijlage bij het weekblad verspreid. Vanaf juni vinden de lezers de complete strip bij Kidsweek. In eerste instantie zouden de bijlagen verschijnen op 3 juni, 15 juli, 12 augustus en 3 september. Door omstandigheden zijn de data waarop deel 3 en 4 verschijnen echter verschoven 26 augustus 2005 en 23 september.
Abonnees ontvangen de stripboekdelen gratis. In de losse verkoop is de strip bij Kidsweek te koop. Het blad kost hierdoor € 1,25 extra.
Het pakket met alle vier losse delen van de strip kan ook besteld worden via www.kidsweek.nl/sennesanne.

Inwoners van Antwerpen kunnen de strip vanaf begin juni ook lezen in de huis-aan-huisbladen Aankondigingsblad en De Rupelkoerier. Drukkerij Verheyen Graphics uit Deurne publiceert de Rebecca R tot november in deze kranten.

Het verhaal zal in december in album verschijnen bij de Antwerpse uitgever Balloonbooks onder het logo van Mezzanine. Na Rebecca R. zijn er nog drie verhalen van Senne en Sanne gepland.
De tekenaar denkt er ook over om een spin-off te maken rond het konijntje Krolik.