Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suske en Wiske in TrosKompas


Vanaf mei 2005 zijn de avonturen van Suske en Wiske weer in een tijdschrift te lezen.

TrosKompas In december 2002 verscheen de laatste aflevering van De kunstkraker in het Vlaamse blad Story. Met het stopzetten van de reeks in dit magazine kwam een eind aan een lange periode waarin de avonturen van Suske en Wiske in voorpublicatie in een tijdschrift te lezen waren. Voorafgaand aan de publicatie in Story verscheen er gedurende vele jaren wekelijks een pagina van een nieuw verhaal in TV Ekspres.

Vanaf mei 2005 zal de traditie van een Suske en Wiske-verhaal in een tijdschrift weer worden opgepakt. Het Nederlandse omroepblad TrosKompas begint in nummer 19 (7-13 mei) met de publicatie van Het mopperende masker.
Het avontuur is speciaal gemaakt voor het zestig-jarig jubileum van Suske en Wiske en zal ook worden opgenomen in het huldeboek dat in december zal verschijnen.

Volgens de hoofdredacteur van het tijdschrift, Edger Hamer, is TrosKompas een omroepgids die zich richt op het hele gezin. "Suske en Wiske, die dit jaar hun 60e verjaardag vieren, is verreweg het meest verkochte stripboek in Nederland en slaat aan bij jong en oud. De strip past dus perfect bij de lezers van TrosKompas.”
Hamer kondigt ook aan dat TrosKompas naast het voorpubliceren van nieuwe verhalen “ook regelmatig op andere manieren Suske en Wiske in TrosKompas zal belichten, bijvoorbeeld door middel van speciale kortingsacties op stripboeken, prijsvragen en dergelijke.”

Suske en Wiske vullen in TrosKompas het gat op dat onstond nadat de hoofdredacteur het besluit nam om te stoppen met de strip Gemengd Dubbel van Gerard Leever en Jan van Die die gedurende acht jaar in het blad had gestaan.