Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De irritante imitator


Vorige Index
Intro

Verschijningsdatum: 8 oktober 2016

De irritante imitator De maskers die een succesvol imitator gebruikt bij zijn optredens worden gestolen. De dief overvalt een bank, waarbij hij zich voordoet als Jerom. Suske, Wiske en Lambik willen de onschuld van hun vriend bewijzen.


Auteurs

Scenarist

Carlo Boszhard Carlo Boszhard (Amsterdam, 1969) had al op de lagere school een voorliefde voor toneel en show. Op 18-jarige leeftijd werd hij presentator van het AVRO-jongerenprogramma Pauze TV. Twee jaar later maakte hij de overstap naar RTL 4. Samen met Irene Moors maakte hij het programma Telekids. Vele tv-shows, zoals Liefde op het eerste gezicht, Welkom op je Bruiloft, Monte Carlo, Cash en Carlo, Life 4 You, Superkids en Typisch Carlo en Irene volgden. In 2010 won hij de Gouden Televizier-Ring en een Beeld en Geluid Award voor zijn imitatieprogramma De TV Kantine. Carlo speelde in musicals als Saturday Night Fever, Beauty and the Beast, Les Misérables en schrijft voor Benny Vreden kindermusicals voor de basisschool. Verder is hij te horen als de stem van Olaf in Frozen, Donkey in Shrek, Mushu in Mulan, Rhino in Bolt en als Sid in Ice Age. Momenteel heeft hij een eigen personalityshow getiteld Carlos TV Café.

Tekenaar

Romano Molenaar Er circuleren verhalen dat de tekenaar Romano Molenaar (Pijnacker, 1971) al met tekenen bezig was voordat hij kon lopen en praten. Niet veel later ontwikkelde hij ook een opmerkelijke voorliefde voor Amerikaanse superhelden. Deze helden spraken tot zijn verbeelding en duwden zijn interesse meer en meer naar een beroeop als comictekenaar. In 1996 werd dit waarheid. Romano ging tekenen voor de Amerikaanse uitgever Liar Comics. Een mooie opstap naar het grotere werk was begonnen. Hij werd opgemerkt doot Topcow productions, Dark Horse en Chaos! Comics alsook Marvel Comics. Als freelancer kon hij kiezen voor welke projecten hij wilde gaan. Na een aantal jaren voor de Amerikaanse markt gewerkt te hebben kreeg hij de kans om de legendarische Nederlandse stripserie Storm voort te zetten. Een kans die hij niet voorbij kon laten gaan. Nu, zeven Storm-albums later, is hij naast Storm ook bezig met de avonturen van Roodhaar. Uit een andere hoek werd hij gevraagd om met Standaard Uigeverij een oude held nieuw leven in te blazen. Jerom, de gouden stuntman, was een spin-off van Jerom uit de Suske en Wiske-reeks. Met de komst van de nieuwe superheldenfilms was het tijd om Jerom om te zetten naar J.ROM Force of Gold. Naast het maken van strips heeft Romano ook een eigen visuele studio die in opdracht werkt voor derde partijen en is hij bezig met het opzetten van een gamestudio. Waarom ook niet? Hij heeft tijd zat.Pagina uit 'De irritante imitator' De menselijke toren door Romano Molenaar