Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De tollende toverkol


Vorige Index
Intro
Volgende

Verschijningsdatum: 1 oktober 2016

De tollende toverkol Als Suske en Wiske over een muur klimmen komen ze in een sprookjeswereld terecht. De bewoners van het magische bos zijn bang voor een eenbenige heks die door rondtollen zware stormen veroorzaakt waardoor alles vernietigd wordt. Wiske zoekt de toverkol op om haar kant van het verhaal te horen.


Auteurs

Scenarist

Karin Amatmoekrim Karin Amatmoekrim (Paramaribo, 1976) studeerde Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, maar stapte na twee jaar over op Moderne Letterkunde. Ze debuteerde kort na haar afstuderen met Het knipperleven (2004). Ze schreef tot nog toe vijf romans, waaronder het gewaardeerde autobiografische Het gym (2011) en de veelbesproken roman De man van veel (2013) over de Surinaamse verzetsheld Anton de Kom. Naast boeken schrijft Karin met enige regelmaat essays, onder andere voor De Groene Amsterdammer en Het Financieele Dagblad, en korte verhalen die in verschillende bundels zijn opgenomen. Karins nieuwste boek, een memoir over haar vader, verschijnt in het najaar van 2016.

Tekenaar

Hanco Kolk Hanco Kolk (Den Helder, 1957) tekent al generaties lang strips. Van kinderstrips als Cor Daad tot avonturenverhalen van Gilles de Geus. Van komische detectives als Inspecteur Netjes en dagelijkse strookstrips als S1ngle tot kunstzinnige boeken als Meccano. Hij werkt soms samen met anderen, zoals Arnon Grunberg, Spinvis en collega's als Peter de Wit en Kim Duchateau. Met deze laatste bracht hij in 2016 de graphic novel De Man Van Nu uit.Pagina uit 'De tollende toverkol' De menselijke toren door Hanco Kolk