Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De verwoede verzamelaar


Vorige Index
Intro
Volgende

Verschijningsdatum: 3 oktober 2015

De verwoede verzamelaar Lambik treft de woning van Sidionia in complete chaos aan. Even later vindt Jerom een brief waaruit blijkt dat ze is ontvoerd. De ontvoerder eist geen losgeld maar filmrelikwieën. De enige die onze vrienden kan helpen, is professor Barabas. Met de teletijdmachine worden Lambik, Jerom, Suske en Wiske naar de filmklassiekers geflitst en spelen zo hun eerste filmrol. Wat volgt is een aaneenschakeling van de meest waanzinnige achtervolgingen uit de filmgeschiedenis. Zullen ze alle voorwerpen verzamelen en Sidonia redden uit de handen van haar ontvoerder?


Auteurs

Scenarist

Jan Verheyen Jan Verheyen (1963) is vooral bekend als filmmaker. Hij regisseerde en schreef mee aan ondertussen dertien langspeelfilms, waarvan de Jef Geeraerts- verfilming Dossier K., het justitiedrama Het vonnis, en de romcom Zot van A. de grootse successen waren. Alle drie scoorden ze meer dan 400 000 bezoekers en plaatsten zich in de Vlaamse Top 20 aller tijden. Hij verfilmde ook Los van Tom Naegels en Alles moet weg van Tom Lanoye, lanceerde een hele generatie jonge acteurs in Team Spirit en Team Spirit 2, bleef in de voetbalsfeer met het ontroerende drama Buitenspel, en zette de Cel Vermiste Personen centraal in de politiethriller Vermist. Andere films van Jan Verheyen zijn Boys, The little death, Alias, en – in het najaar van 2015 verschijnt in de bioscoop – F.C. De Kampioenen 2.
Als auteur schreef hij Jan in Wonderland – een verzameling opmerkelijke reisverhalen, eerst gepubliceerd in P-magazine – en het filmboek Alles wat u eigenlijk zou moeten weten over film volgens Jan Verheyen.
Jan is ook wat je noemt een ‘mediapersoonlijkheid’ en duikt dus met enige regelmaat op in radio– en televisieprogramma’s. Voor de VRT presenteerde hij de talkshow Aan Tafel, voor Canvas het satirische programma De mannen van de macht, voor VTM de zomertalkshow Factor 3, en voor Kanaal 2 acht seizoenen lang het filmprogramma Film Night Special, later herdoopt tot Cult Night. Hij was vast panellid in De rechtvaardige rechters op radio én tv, in de Bruno Wyndaele-Canvasklassieker De commissie Wyndaele, en in De tekstbaronnen op Radio 1. Voor Radio 2 presenteerde hij twee seizoenen het populaire zaterdagochtendprogramma En nu serieus naast Christel Van Dijck, en in Nederland werd hij gevraagd als jurylid voor twee edities van De slimste mens.

Tekenaar

Jan Bosschaert Jan Bosschaert (1957), Belgisch stripauteur en illustrator, volgde Vrije Grafiek aan het Sint-Lucasinstituut in Brussel en debuteerde in 1982 met het tekstloze album Icarus. Zijn grote doorbraak volgde in 1983 met de politieke satire Pest in het paleis, naar het scenario van Guido Van Meir. In 1989 werkte hij samen met Marc Legendre aan Walter & the King Kong Kooks, een catalogus in stripvorm voor modeontwerper Walter Van Beirendonck. De samenwerking met Legendre was de aanzet voor de reeks Sam, over een meisje met een passie voor techniek en wagens, waarvan intussen reeds zeven albums verschenen bij Standaard Uitgeverij. Samen maakten ze ook nog eens twee Sam-albums voor Fabrimetal, verhalen die erg enthousiast werden onthaald door leerkrachten en leerlingen. Verder verschenen van hem ook nog Red Neptunus, de Zapman- reeks, De geverniste vernepelingskes en Jaguar. Voor zijn werk ontving hij onder meer de Bronzen Adhemar (1991) en de Prix Jeunesse (1997). Naast zijn stripwerk doet Bosschaert ook heel wat illustratiewerk voor boekcovers (voor onder meer Marc De Bel), tijdschriften (Humo, Playboy, Flair, P-Magazine, Teek), affiches (Saint-Amour), platenhoezen (Plastic Bertrand, The Paranoiacs, Pitti Polak), De Morgen,…

Pagina uit 'De verwoede verzamelaar' De menselijke toren door Jan Bosschaert