Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De Zwarte Madam


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 140 (1e druk: 1973)
Voor het eerst in album verschenen in 1949

De Zwarte Madam In dit verhaal hebben de Zwarte Madam, Kludde en de Lange Wapper hun eerste optreden en het zal, gelukkig voor ons lezers, er niet bij blijven.
De aankondiging verscheen op 13 februari 1947 en het verhaal vanaf 14 februari tot en met 1 juli 1947. Het album verscheen echter eerst in 1949.

Een bende, die zich zelf De Kwade Hand noemt steelt het goud van de Nationale Bank van Belgi√ę. Deze bende bestaat uit drie kwelgeesten die luisteren naar de namen de Zwarte Madam, Lange Wapper en Kludde. ( Kludde is in de volksmond van de stad Temse in de ¬†Scheldestreek van Belgie een waterduivel. ) Zij zoeken iemand op wie ze de schuld kunnen afschuiven en vinden die persoon in Lambik. Naief als hij is, aanvaardt hij dit onder het voorwendsel toveren te kunnen.
De bende echter voert de ene terroristische aanslag na de andere uit en Lambik wordt zodoende publieke vijand nr. 1 in de lijst. Onze vrienden beschermen Lambik tegen de meute en nemen zelfs de strijd op tegen de kwelduivels. Ze worden hierbij geholpen door een medestrijder, gehuld in een wolk. Na de strijd tegen de Zwarte Madam en haar bende gewonnen te hebben blijkt de geheimzinnige tegenstander van de Zwarte madam niemand anders te zijn als... Sus Antigoon, het spook uit en tevens de oprichter van het eilandstaat Amoras!
Na afloop van dit avontuur worden onze vrienden als helden te Brussel met het gestolen goud ontvangen.


Samenvatting: Alain Stienen

Aankondiging in 'De Nieuwe Gids'