Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De vergeten vallei - Toffe Tiko


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 191 (1e druk: december 1982)

De vergeten vallei, Toffe Tiko Beide verhalen in dit dubbel-album beleefden hun debuut in een vakantieboek van Suske en Wiske.
De vergeten vallei werd voor het eerst gepubliceerd in het Vakantieboek van 1974. Het tweede verhaal, Toffe Tiko, kon eerder worden gelezen in het Winterboek dat in hetzelfde jaar door de Standaard Uitgeverij werd gepubliceerd.

In De vergeten vallei, kan graaf Abatoir, die in ruil voor een nooit missende gouden pijl zijn ziel aan een boze bosgeeft verkost, zijn ziel enkel terugkrijgen als de pijl zijn doel mist. Onze vrienden vinden toevallig de vergeten vallei en om de herten er te beschermen, binden ze de strijd aan met Abatoir. Ze worden daarbij bijgestaan door heel wat dieren. Zal de pijl ooit zijn doel missen of blijft de vloek bestaan?
(Lees ook de uitgebreide samenvatting en toeliching bij dit verhaal.)

In Toffe Tiko komt de vrouw van de ambassadeur van Dorbaniƫ na een ongeval in het ziekenhuis en onze vrienden beschermen haar dochtertje Nina. Als Nina ontvoerd dreigt te worden, brengt Tiko haar droomvriendje, haar samen met Suske en Wiske naar het Tijdperk waar Vader Tijd bezig is met de voorbereidingen van het nieuwe jaar. Er komt een aanval van de Tijdrovertjes. Kunnen onze vrienden hen verslagen?


Suske en Wiske Vakantieboek 1974 Suske en Wiske Winterboek 1974