Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De stralende staf


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 306 (1e druk: 18 november 2009)

De stralende staf Suske en Wiske en hun vrienden wachten op de kade de feestelijke intrede van de Sint af. Wat begint als een groot feest waarbij ieders hart vol verwachting klopt, eindigt in een nachtmerrie als de stoomboot, die ons Sinterklaas moet brengen, in volle vaart de kade dreigt te rammen! Een tussenkomst van Jerom kan een katastrofe nipt vermijden maar betekent zeker niet het einde van de ellende. Sinterklaas en de kapitein van de stoomboot liggen bewusteloos aan dek en Zwarte Piet blijkt zelfs ontvoerd.

Suske en Wiske ontdekken dat het schip overvallen werd en dat er belangrijke eigendommen van Sinterklaas gestolen zijn. Een regelrechte ramp want zonder het alwetende boek, de onuitputtelijke zak met speelgoed en de magische staf dreigt Sinterklaasavond in het water te vallen. Suske en Wiske schieten meteen in aktie om de spullen van de kindervriend terug te vinden. Hierbij krijgen ze de hulp van Kapitein Bakkebaard en van Amerigo, het paard van de Sint.

Onder leiding van Sidonia, trekken Lambik, Jerom en Co er op uit om te proberen de gewonde Sint, in afwachting van zijn herstel, te vervangen op diens talloze afspraken.
Stukje bij beetje leggen Suske en Wiske de plannen bloot van een duistere organisatie die als doel heeft Sinterklaas voorgoed uit te schakelen...

Evenals bij het vorige album het geval was werd ook dit verhaal oorspronkelijk aangekondigd met een andere cover. Op de defnitieve tekening staan Suske en Wiske afgebeeld zoals ze in het verhaal voorkomen. Bij het maken van de tekening voor de aankondigingsfolder was de exacte outfit van Suske en Wiske in De stralende staf nog niet bekend.


Oorspronkelijke cover