Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De rillende rots


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 307 (1e druk: 17 februari 2010)

De rillende rots De inwoners van het Gallische dorp van hoofdman Malfix gaan gebukt onder grote problemen. De Romeinen komen weldra belastingen innen, maar het geld is op en als ze niet kunnen betalen neemt de bezetter iedereen gevangen om hen als slaven te verkopen. Houdinius, hogepriester en slecht karakter, biedt hen een uitweg. Hij is in het bezit van de hoorn des overvloeds, waarmee je goud kan maken. Houdinius is bereid deze aan de galliƫrs af te staan maar wil daarvoor wel iets waardevol in ruil om te offeren aan de goden. Als Malfix ontdekt dat Houdinius hiermee doelt op zijn dochter weigert deze resoluut. Alle hoop is verloren tot hij een in het bos een meisje vindt dat als twee druppels water lijkt op zijn oogappel... Wiske!

In 2010 bestaan Suske en Wiske 65 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum werd een logo ontworpen dat op alle albums die in 2010 verschijnen wordt afgedrukt. De rillende rots werd aanvankelijk nog aangekondigd met een cover waarop dit logo nog niet aanwezig was.

Op de rugzijde van het album keerde de "levende toren" terug terug, in de versie van Luc Morjaeu. Het herstel van de toren op de achterkaft was echter eenmalig. Vanaf album 308 werd weer de tekening met de hoofdfiguren en Vitamitje gebruikt.


Aankondiging De rillende rots - zonder logo De rillende rots - achterkaft">