Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De stuivende stad


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 311 (1e druk: 15 december 2010)

De stuivende stad Bij de eerste aankondigingen van de albums die in 2010 zouden verschijnen werd als nummer 311 De zappende ziel genoemd. In de loop van dat jaar doken er echter al geruchten op dat er in december, ter gelegenheid van 65 jaar Suske en Wiske een ander verhaal zou worden gepubliceerd, dat zich in Antwerpen zou afspelen. In Versus no. 90 maakte de Fameuze Fanclub de titel en synopsis van dit album bekend: De stuivende stad.

De Zwarte Madam neemt wraak. Na haar laatste aanvaring met Sus antigoon heeft deze haar toverhoed afgenomen zodat ze niet meer kan toveren. Samen met haar kornuiten Lange Wapper en Kludde plant de madam een bergboon op de Grote Markt van Antwerpen. Deze magische steen groeit uit tot een gigantische berg die de lievelingsstad van Sus vernietigt! Kan de mooie stad aan de Schelde nog gered worden door onze vrienden?

Het album zal ook worden verkocht in combinatie met een CD waarop het verhaal als hoorspel te horen is. Speciaal voor Belgiƫ en voor Nederland wordt het verhaal in 2 versies ingesproken door bekende Vlamingen en Nederlanders. Tesamen met muziek en achtergrondgeluiden wordt het een nieuwe manier om de strip te beleven.
Het verhaal wordt ook in een aantal digitale vormen uitgegeven. Het album was een week voordat het in papieren vorm verschijnt al te lezen als e-strip.
Op 8 december 2010 werd bovendien een applicatie voor de mobiele apparaten van Apple gelanceerd waarmee het verhaal gelezen kan worden op de iPad, iPhone en iPod-touch.

De voorlopige cover die bij de eerste aankondiging van het album werd gebruikt (zie hieronder) werd naderhand hertekend. Op 21 oktober 2010 was op de site van Studio Vandersteen voor het eerst de definitieve cover te zien.

Ter promotie van dit album zal in Antwerpen een tram gaan rondrijden met Suske en Wiske-afbeeldingen. Peter Van Gucht publiceerde op zijn site een aantal ontwerpen voor de tram, die door Bruno De Roover en hem zijn gemaakt.
Begin december werden de eerste foto's van de tram getoond op de officiƫle site van Suske en Wiske.


Oorspronkelijke cover Aankondiging Luisterstrip van De stuivende stad