Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De krijtkampioen


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 370 (1e druk: 6 september 2023)

De krijtkampioen Dat de jonge Willy Vandersteen verhalen op de stoep tekende is algemeen bekend. Maar hij twijfelt nog aan zijn talent als verteller en dus fluistert zijn vriendinnetje Wanda hem ideetjes in. Helaas vertrekt het meisje onverwachts voorgoed naar Canada en blijft Willy boos achter. Wat moet hij zonder haar fantasie? Jaren later komt Wanda terug. Ze wil weten hoe het Willy vergaan is. Uit zijn succesrijke carriëre leidt ze af dat hij ook zonder haar inspiratie verder kon. Maar heeft hij haar ook vergeven? Dat kunnen ze enkel te weten komen door de verhalen op de stoep weer tot leven te brengen…


An island called Hoboken Willy Vandersteen is in dit album bevriend met Wanda. Deze namen zullen Suske en Wiske-kenners bekend voorkomen. In 1976 verschenen 8 albums van het bekende stripduo in Amerika onder de reekstitel Willy and Wanda.
Ook bij enkele Engelstalige uitgaven die later verschenen werd deze benaming voor Suske en Wiske weer gebruikt.Illustratie achterzijde album In dit album zullen Vandersteen-fans veel bekende figuren uit het rijke oeuvre van Willy Vandersteen zien opduiken. Een aantal daarvan zijn ook te zien op de tekening op de achterkaft van het album. Deze prent toont Lambik en Jerom als de zwervers Robert en Bertrand. Links van hen zijn twee figuren te zien die sterke overeenkomsten vertonen met Job, de plaaggeest uit De vrolijke bengels, en Krab, de buurman van De familie Snoek.

Verschijningsdatum 6 september 2023
Prijs € 7,99
ISBN 9789002276538
Aantal pagina's 48