Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske


Vincent Van Grroaâargh

Hommage reeks, no. 7


Vorige Index Hommage-reeks
Index

Het zevende deel in de reeks Suske en Wiske-hommages werd getekend door Charel Cambré, op een scenario van Luc Cromheecke.
De tekenaar behoeft geen introductie voor de doorgewinterde Suske en Wiske fan. Hij is al jaren, samen met scenarist Marc Legendre, verantwoordelijk voor de spinoff-reeksen Amoras en De kronieken van Amoras. Verder werkte hij enkele jaren voor Studio Vandersteen mee aan albums in de reguliere reeks en tekende hij ook al De spitse bergen voor SOS Kinderdorpen. Samen met Kim Duchateau is hij verantwoordelijk voor de vernieuwde avonturen van Suske en Wiske Junior.
Luc Cromheecke werkte nog niet eerder met Suske en Wiske. Enkele reeksen van zijn hand, zoals Ben de Boswachter en Roboboy verschenen wel in het Suske en Wiske Weekblad.

De synopsis van het verhaal luidt:
Lambik heeft een verrassingsreisje gefikst. Hij neemt het bekende gezelschap mee naar Auvers-sur-Oise, niet ver van Parijs. Ze logeren in “Auberge Ravoux”, de herberg waar ooit Vincent Van Gogh logeerde. Die nacht trekt er een onweer over het Franse kunstenaarsdorpje. De griezelige spanning begint als Wiske door het raam een donkere schim ziet passeren in de kletsende regen. De volgende ochtend lijkt alles perfect, de zon schijnt en na een stevig ontbijt trekt iedereen eropuit. Lambik is helemaal in schildersplunje. Hij gaat net als Vincent Van Gogh op een heuvelrug een olieverflandschap maken. De rest van het gezelschap kiest voor het toeristentreintje. Maar de trip loopt echter niet helemaal zoals verwacht.

Vincent van Gogh maakte al eerder zijn opwachting in de Suske en Wiske-verhalen. Hij komt voor in het album De kleurenkladder.


Scenario Luc Cromheecke
Tekeningen Charel Cambré
Verschijningsdatum 19 juni 2024
Prijs € 9,99
ISBN 9789002279508
Aantal pagina's 48