Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De vergeten vluchtelingen


Speciaal verhaal voor vluchtelingenwerk.

De vergeten vluchtelingen Studio Vandersteen heeft in samenwerking met de Stichting Vluchteling een verhaal gemaakt om de vluchtelingenproblematiek onder de aandacht te brengen.
Stichting Vluchteling is het nationaal samenwerkingsverband van kerken, maatschappelijke instellingen en hulporganisaties dat hulp verleent aan vluchtelingen in Latijns-Amerika, Aziƫ, Afrika en Oost-Europa. Ze hebben zelf geen mensen ter plekke, maar ze geven geld om de projecten van (meestal) locale organisaties te steunen.

Deze speciale uitgave, met de titel De vergeten vluchtelingen, is op 25 augustus 2006 gepresenteerd in Safaripark Beekse Bergen te Hilvarenbeek en is op zaterdag 26 augustus voor het eerst te koop tijdens het Brabants Stripspektakel in Valkenswaard.
Het album verschijnt in een oplage van 50.000 exemplaren. Het album, op A5 formaat, bevat een kort Suske en Wiske-verhaal van 12 pagina's en bevat ook 12 pagina's met informatie over de stichting.
Naast de softcover editie verschijnt het verhaal ook in een luxe album met het formaaat van een gewoon Suske en Wiske-album. Deze luxe uitgave bevat dezelfde inhoud als de reguliere editie aangevuld met extra schetsen.

Jerom schudt aan de boom Na de stripbeurs is het album verkrijgbaar bij de stripwinkels in Nederland en Belgiƫ.
Via het internet kunnen zowel de softcover- als de luxe-editie van het album worden besteld bij De Boekenwurm.

Op de site van Studio Vandersteen waren enkele maanden voor de publicatie van het album al de eerste schetsen voor dit verhaal te zien.
Een aardig detail in het verhaal is dat Jerom wanneer hij een paar apen, die Schanulleke hebben meegenomen, uit een boom wil schudden een deel van het versje Pruimenboom citeert dat hij in De IJzeren Schelvis ook opzegt.


Schets voor 'De vergeten vluchtelingen' Logo van de Stichting Vluchteling' Schets voor 'De vergeten vluchtelingen'