Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

19e Fanclubdag van de Fameuze Fanclub


Op zondag 9 april 2006 organiseert de Fameuze Fanclub haar 19e fanclubdag.

Begin april staat evenementenhal De Blokhoeve in Nieuwegein voor de zesde keer geheel in het teken van Suske en Wiske.

Beeldje van Schanulleke Veel vertrouwde elementen van eerdere fanclubdagen keren ook dit keer weer terug. Studio Vandersteen is aanwezig om handtekeningen uit te delen, er is een kleine tentoonstelling te zien (dit keer met een Oosters tintje), het Provinciaal Suske en Wiske Kindermuseum is van de partij en uiteraard zijn er weer veel kramen waar van alles en nog wat aan Suske en Wiske-artikelen gekocht kan worden. Naast de leden van Studio Vandeersteen zullen ook dit jaar Jeff Broeckx en Studio Vandersteen ook aanwezig zijn om te signeren.
De veiling van dit jaar, georganiseerd door Johan Gerlings, is extra groot uitgevallen. In een aparte ruimte zullen 400 kavels onder de hamer komen.

Trouwe leden van de fanclub ontvangen een beeldje van Schanulleke. Het popje van Wiske is afgebeeld in haar reuzengestalte uit het album Het vliegende bed.
De fanclub brengt ook weer een speciale uitgave uit. Drie verhalen die Willy Vandersteen maakte n.a.v. van een reis door het Midden Oosten zijn gebundeld in een luxe bundel. De verhalen De gouden cirkel, De wilde weldoener en De sissende sampan worden op groot formaat, met een groen linnen omslag, uitgebracht onder de titel De oosterse triologie. Naast de verhalen bevat het boek extra informatie over de reis van Vandersteen, samen met schrijfster Maria Rosseels, door Azi. De oplage is beperkt gebleven tot 500 exemplaren en het boek kost 75.

De firma Puzzelman brengt tijdens de fanclubdag voor het eerst een puzzel van Bessy uit.
De eerder verschenen Suske en Wiske-posters van Puzzelman zijn ter gelegenheid van de beurs te koop tegen een speciale actieprijs. Als voor de beurs n of meerdere puzzels worden gereserveerd via mail of fax (0032 (O)3 888 64 82) dan krijgt men er per puzzel een poster ter waarde van 4 gratis bij.
Bij aankoop van 4 puzzels is de vijfde gratis. Iedere koper van een puzzel of poster ontvangt bovendien een Puzzelmanfolder met o.a. afbeeldingen van Suske en Wiske.


De oosterse trilogie'

Plaats: NBC De Blokhoeve, Blokhoeve 1, 3438 LC Nieuwegein
Datum: 9 april 2006
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Website: De Fameuze Fanclub


Zie ook het Fotoverslag van deze Fanclubdag.