Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Jubileum Suske en Wiske in de media


Veel aandacht van de pers voor 60 jaar Suske en Wiske.

Suske en Wiske in hun beginjaren Naast De Morgen die op zaterdag 17 december 2005 een speciale bijlage over Suske en Wiske laat verschijnen zal het jubileum van de striphelden ook niet ongemerkt voorbij gaan in andere media.

De Standaard, de krant waarin de avonturen van Suske en Wiske al sinds 1947 worden gepubliceerd, blikt op 17 december via 2 artikelen terug op de geschiedenis van de reeks. In één van deze artikelen wordt nagegaan waarom Suske en Wiske in Nederland zo populair zijn.

Het Nieuwsblad besteed, ook al op zaterdag 17 december, aandacht aan het jubileum via interviews met Peter Van Gucht en een aantal Suske en Wiske-fans en kenners, waaronder de op deze strip gepromoveerde Pascal Lefèvre. De zaterdagkrant zal ook een kortingsbon bevatten waarmee tijdens het verjaardagsfeest dat op 19 december wordt gehouden een gratis album uit de klassiek-reeks verkrijgbaar is.

In Het Belang van Limburg zal, eveneens op zaterdag, een interview met de oudster dochter van Willy Vandersteen, Helena, te lezen zijn.

In alle vroegte komen de medewerkers van Studio Vandersteen op maandag 19 december aan het woord in het programma Ochtendpost van de Vlaamse Radio 2.