Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De pientere pop


Vorige Index
Intro
Volgende

Verschijningsdatum: 24 september 2016

De pientere pop Nadat een vreemd licht aan de hemel is verschijnen verdwijnt Schanulleke. Het lappenpopje van Wiske blijkt met de Teletijdmachine naar het verleden te zijn geflitst. Een reis door diverse tijdperken volgt om haar terug te halen.


Auteurs

Scenarist

Aaf Brandt Corstius Aaf Brandt Corstius (Haarlem, 1975) begon haar schrijfcarrière bij Folia, het weekblad van de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens werkte ze als redacteur bij ELLE en diverse uitgeverijen, en bij de lancering van nrc.next kreeg ze een dagelijkse column. Later maakte ze de overstap naar De Volkskrant, waar ze om de dag een column op de achterpagina schrijft, en op donderdag een sterrenrubriek. Ook heeft zij vaste columns in Margriet en Onze Taal. Naast columns schrijft Aaf boeken, onder andere Handboek voor de moderne vrouw en Het jaar dat ik (2x) moeder werd. Daarnaast maakte ze twee toneelstukken: Fiftyfifty en Een flinke linkse vrouw. Voor tvkijkers is zij bekend door de programma’s Wie is de mol? en Maestro.

Tekenaar

Gerard Leever Vanaf zijn negende jaar wilde Gerard Leever (Naarden, 1960) striptekenaar worden. In 1981 kreeg hij de kans om voor Eppo de Puzzelpagina te illustreren. Even leek dit het hoogtepunt van zijn carrière te blijven, tot hij zich aansloot bij Studio Arnhem. Vele strips volgden, waaronder Ernst Vrolijk en de Vloek van Bangebroek voor Robbedoes, Kanaal 13 voor Eppo en Oktoknopie voor Taptoe. Weer later maakte hij drie avonturenverhalen in het Felix Fluxmuseum en de reeks Dik van Dieren en Zo voor het Suske en Wiske-weekblad. Meer en meer werd Gerard de geestelijk vader van verschillende strips speciaal voor kinderen. Hij werd in deze hoedanigheid vele malen bekroond. Zijn bekendste strip is inmiddels Suus & Sas voor het meidenblad Tina. Daarnaast is Gerard sinds 1980 maker van Gleevers Dagboek, Nederlands oudste autobiografische stripreeks. Gerard woont samen met Wilma Leenders, inkleurster van al zijn werk, waaronder ook De pientere pop.Pagina uit 'De pientere pop' De menselijke toren door Gerard Leever