Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De formidabele fantast


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 287 (1e druk: 11 mei 2005)

De formidabele fantast In 2003 verscheen op de 6e Stripdag in Kalmthout een speciale uitgave van Het rijmende paard. Dit verhaal, waarin Krimson zijn debuut maakt, speelt zich grotendeels af in de plaats van Willy Vandersteen lang heeft gewoond en gewerkt. Een jaar later werd er opnieuw een speciale editie uitgebracht van een verhaal waarin Kalmthout een rol speelt: De Belhamel-bende.
Na deze twee verhalen, die zijn gemaakt door Willy Vandersteen (Het rijmende paard) en Paul Geerts (De Belhamel-bende), brengt de organisatie van het stripfestijn in 2005 opnieuw een album uit waarin Kalmthout prominent aanwezig is. Dit verhaal wordt gemaakt door Marc Verhaegen waardoor alle auteurs van Suske en Wiske met een titel in dit drieluik vertegenwoordigd zijn.

Voordat de speciale versie van het album tijdens de stripbeurs op 18 en 19 juni 2005 verschijnt wordt het verhaal eerst uitgebracht in de reguliere Rode reeks. Op dinsdag 10 mei zal het album aan de pers worden gepresenteerd. Een dag later is het te koop in de winkels.

Suske en Wiske zien op de heide van Kalmthout hoe een bebaarde oude man in een Jules Vernes-achtige capsule stapt en wegflitst. Waren Suske en Wiske getuige van een tijdreis? Professor Barabas gelooft er in elk geval niets van. Onze vrienden reizen naar het begin van de vorige eeuw om het uit te zoeken. Ze komen er terecht op het terrein van de excentrieke diamantair Bernsohn, waar ze getuige zijn van verontrustende, paranormale, verschijnselen. Na een tijdje blijkt dat Bernsohn een geheim heeft dat hij angstvallig verborgen wil houden...

Marc Verhaegen op verkenning' In het verhaal komen veel personen en gebeurtenissen uit de geschiedenis van Kalmthout aan de orde. De fantast uit de titel is de 19e eeuwse diamanthandelaar Bernhard Bernsohn. Deze man kocht in Kalmthout het landgoed Le Mont Noir waar hij een recreatieoord van wilde maken.

Op donderdag 2 oktober 2004 heeft Marc Verhaegen, in het gezelschap van burgemeester Jacobs, stationschef Jan Francken en een televisieploeg van ATV, een tocht door Kalmthout gemaakt om enkele locaties te fotograferen die in het verhaal kunnen worden gebruikt. De locaties die werden bezocht waren Station Heide, het Strijboshof, Arboretum, gemeentehuis en ingang Heide.
Bij deze gelegenheid als Marc als primeur de tekening bij zich die als zeefdruk zal worden gebruikt bij de luxe uitgave.


Aankondiging in 'De Standaard'