Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het slapende goud


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 288 (1e druk: 14 september 2005)

Het slapende goud Kort nadat bekend werd dat Marc Verhaegen was ontslagen bij Studio Vandersteen stelde Suske en Wiske op het WWW een aantal vragen aan de nieuwe leider van het team scenaristen dat voortaan verantwoordelijk is voor Suske en Wiske, Peter Van Gucht.
In de antwoorden op die vragen onthulde de schrijver de titel van een toekomstig verhaal. Hij vertelde dat De schat van Oranje, een verhaal waar Marc Verhaegen aan werkte, niet meteen zou worden opgepakt maar dat er wel een ander verhaal in de steigers stond onder de titel Slapend Goud. Dit is het eerste lange verhaal van het nieuwe team van Studio Vandersteen onder leiding van Van Gucht en tekenaar Luc Morjaeu.

Het avontuur wordt volgens de schrijver een echte thriller waarin de Terranef opnieuw tevoorschijn wordt gehaald.
De Terranef is een uitvinding van professor Barabas waarmee onder de grond kan worden gereisd. De machine komt voor het eerst voor in De Knokkersburcht en was later o.a. ook te zien de De malle mergpijp en Het Aruba-dossier.

Lambik heeft financiƫle problemen en verdwijnt vervolgens uit het leven van Suske en Wiske. Maar op een dag staat hij bij professor Barabas aan de deur. Hij wil de Terranef lenen om hiermee aan archeologisch onderzoek te doen. Suske en Wiske vinden Lambiks gedrag vreemd en zetten de achtervolging in. Ze belanden in de Zwitserse Alpen en daar komt de onthutsende waarheid aan het licht. Een en ander mondt uit in een spannende race tegen de tijd en tegen een heel stel goed georganiseerde tegenstanders. Tenslotte komen Suske en Wiske terecht in een levensbedreigende situatie. Zullen ze zichzelf hieruit kunnen jodelen?

De Terranef De Stalen Mol

Oorspronkelijke cover De omslagtekening van dit album is, net als eerder gebeurde bij Kaapse kaalkoppen en Verraad op de Veluwe, gewijzigd nadat de cover bekend werd gemaakt. De kleding van Lambik, de bewaker op de voorgrond en het ontwerp van de kluis zijn op de definitieve tekening gewijzigd. Opmerkelijk is ook dat de Terranef is vervangen door een andere "ondergronder". In de nieuwe tekening is de Stalen Mol te zien. Dit voertuig komt oorspronkelijk voor in De groene splinter, een verhaal uit de Blauwe Reeks.
Peter Van Gucht liet weten dat er voor de Stalen Mol is gekozen vanwege het smeltsysteem waarmee dit voertuig zich door de grond boort. In het verhaal biedt dit systeem mogelijkheden die niet aanwezig zouden zijn als de Terranef met zijn diamanten schijf was gebruikt.


Aankondiging in 'De Standaard'