Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske
Français

De Vroem-Vroem-Club

Hommage reeks, no. 5


Vorige Index Hommage-reeks
Index
Volgende

De Vroem-Vroem-Club Na Cromimi, hadden scenarist Yann en tekenaar Gerben Valkema nog volop ideeën voor nieuwe verhalen. Standaard Uitgeverij zag dit wel zitten en gaf het duo de kans om nog een hommage-album van Suske en Wiske te maken. Op 3 november 2021 verschijnt het tweede verhaal in de hommage-reeks van Yann en Valkema onder de titel De Vroemvroem-club.
Voor Gerben Valkema (winnaar van de Stripschapprijs 2021) is dit al het derde Suske en Wiske-album dat hij tekent. In 2017 verscheen De grandioze gitaar, een deel in de serie voor SOS Kinderdorpen, dat hij samen maakte met zanger Guus Meeuwis.

De synopsis van het verhaal luidt:
Een geheimzinnige vogel, een witte raaf met een bolhoed op z'n kop en overmaatse schoenen aan de poten, vervangt een van de eieren uit Wiskes boodschappenmandje door een toverei. Wanneer tante Sidonia voor Jerom een omelet klaarmaakt, weerklinkt plots een luide knal. Waar ze stond te koken, ligt nu een klein meisje dat verdacht veel op haar lijkt. Het is niemand minder dan Alice Van Stiffrycke, de ontvoerde kleindochter van de Texaanse miljardair Byron Van Stiffrycke... Hiermee kondigt zich voor onze vrienden een avontuur aan vol magische wezens, gevaarlijke boeven, heksen en... rotte eieren!

Het plaatje rechtsboven op deze pagina toont een fake cover. De definitieve cover zal een andere layout krijgen.

Het verhaal werd vanaf 12 augustus 2021 voorgepubliceerd in De Telegraaf. Op die dag verscheen, geheel volgens de aloude traditie bij voorpublicaties van Suske en Wiske-verhalen, een aankondiging met Bikbellum in de hoofdrol. Het verhaal zelf ging een dag later van start.Alice
Scenario Yann
Tekeningen Gerben Valkema
Inkleuring Shirow Di Rosso
Verschijningsdatum 3 november 2021
Prijs € 8,99
Aantal pagina's 48De Vroemvroem-club De Vroemvroem-club De Vroemvroem-club De Vroemvroem-club