Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De Significante Signeerkaarten

2014
Vorige Index
Index
Volgende


Signeerprent 2014 De Fameuze Fanclub wilde in 2014 haar signeersessies tijdens de Fanclubdag wat strakker organiseren om onduidelijkheden over het zetten van (hand)tekeningen door de auteurs te voorkomen. In samenwerking met Luc Morjaeu werd hiervoor een signeerkaart gecreëerd. In tegenstelling tot de eerder uitgegeven kaarten werd deze prent speciaal voor de Fanclubdag getekend. De afbeelding bestond uit een composite met scenes uit bepaalde albums uit de rijke historie van de Suske en Wiske-verhalen.
Deze opzet werd in de jaren die volgden voortgezet.

Tijdens de Fanclubdag van april 2014 was Arthur, de "vliegende aap" uit het gelijknamige album van 1948, het personage dat model stond voor het ledenbeeldje van dat jaar.
In De vliegende aap maakten de lezers voor het eerst kennis met de broer is van Lambik.

Luc Morjaeu maakte een bijzondere tekening die aansloot bij het gipsen portret van Arthur. Hij verbond hierbij scenes uit een tweetal verhalen van Willy Vandersteen, namelijk De vliegende aap en De tamtamklopper (1953; later De tamtamkloppers).
De prent toont een vliegende Arthur, met Lambik, Wiske, tante Sidonia en Suske op zijn rug, als een vliegende toren in het Afrikaanse landschap.
Links onderaan de afbeelding zien we de ezel Putifar en daarvoor de valse slang Kanga met kopmicrofoon uit het debuutalbum van Arthur.
Rechts onderaan zien we Jerom gekleed in een berenvel zitten naast de vader van Lambik en Arthur, namelijk Papal Ambik. Boven hen is de boomhut van de grijsaard te zien.


Ledenbeeldje 2014: Arthur

Tekst: Alain Stienen