Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De Significante Signeerkaarten

2015
Vorige Index
Index
Volgende


Signeerprent 2015 Tijdens de Fanclubdag van 19 april 2015 werd het ledenbeeldje van Sus Antigoon aan trouwe leden van De Fameuze Fanclub cadeau gegeven. Het beroemde spook is de oer, oer, oer en nog eens oergrootvader van Suske en tevens oprichter van de eilandstaat Amoras in de Stille Zuidzee.
Ook dit keer maakte Luc Morjaeu speciaal voor deze dag een signeerprent.

Op de afbeelding zien we rechts bovenaan Suske en Wiske op Sus Antigoon de prent in vliegen, waarbij zij het verdere gebeuren in die prent glimlachend gadeslaan.
De scene herinnert aan de cover van het allereerste Suske en Wiske-album ooit, namelijk Op Het Eiland Amoras uit 1947.
Met dit avontuur begonnen de verhalen rond Suske en Wiske. Wiske had wel al eens eerder een hoofdrol had in een voorgaand album, maar hierover later meer.

De drie eerst genoemde figuren zien hoe een drietal spoken een kist open maakt, waaruit nog meer kleine spoken komen. Die kleine spoken zijn duidelijk blij dat ze ontsnapt zijn. Dit alles speelt zich af tegen een landschap van donkere naaldbomen, een kale boom en een lugubere bouwvallige ruïne.
De drie grotere spoken, die die kist met de kleine spookjes open maken, kennen we uit De knikkende knoken (2009; een verhaal van het auteursduo Van Gucht/Morjaeu).
De spookjes die eindelijk kunnen ontsnappen zijn bekend uit De spokenjagers, een Vandersteenklassieker uit 1956.

Wie denkt de griezelige ruïne te herkennen heeft zich niet vergist, want die komt voor op de omslagtekening van een ander beroemd album van Vandersteen, namelijk De TufTuf-Club (1952).


Ledenbeeldje 2015: Sus Antigoon

Tekst: Alain Stienen