Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Rikki en Wiske


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 154 (1e druk 1975)
Voor het eerst in album verschenen in 1946

Rikki en Wiske in Chocowakije Wiske en haar broer, de bokser Rikki, vinden bij toeval een camera waarmee een onbekende opnamen heeft gemaakt van een ontwerp van ingenieur Wargaren. Als ze de geleerde waarschuwen blijkt het te gaan om plannen voor een Rakettank. 's Nachts worden de plannen gestolen door geheim agenten uit Chocowakije.
Op verzoek van het ministerie voor tegenspionnage gaat Rikki in Chokowakije, waar hij in de stad Praak een gevecht moet leveren met Bukovin, op zoek naar de gestolen plannen. Wiske gaat als verstekeling mee in het vliegtuig dat hem naar de hoofdstad van Chocowakije brengt. Het duo wordt een dag later gevolgd door Tante Sidonia die bezorgd is om haar nichtje.

Tijdens een receptie in de residentie van de president van Chocowakije slagen Rikki en Wiske (zonder dat ze het weten geholpen door tante Sidonia) er in om de plannen van de Rakettank terug te veroveren.
In de bokswedstrijd met Bukovin slaat Rikki zijn tegenstander knockout waarna Sidonia van hem te horen weet te krijgen waar de inmiddels al gebouwde Rakettank zich bevindt. De tank wordt uit de geheime werkplaats gestolen en Rikki, Wiske en Sidonia rijden ermee naar Belgiƫ alwaar ze feestelijk worden ingehaald.

Na afloop van dit verhaal liet Vandersteen Rikki verdwijnen. Pas vele jaren later keert hij terug, in het verhaal De gevangene van Prisonov.