Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De gevangene van Prisonov


Vorige Index
Index
Volgende

Nummer 281 in de Rode reeks verscheen op 19 november 2003.

De gevangene van Prisonov Het avontuur dat begon in De laatste vloek en werd voortgezet in De kus van Odfella wordt afgesloten in het verhaal De gevangene van Prisonov.
De gevangene van Prisonov De hoofdfiguren uit de voorafgaande verhalen keren weer terug in deze slotaflevering die zich ook weer in Chocowakije afspeelt. Tante Sidonia en Wiske krijgen de schok van hun leven als ze in de spiegel van Nehm Whar (bekend uit De kus van Odfella) kijken. Een dierbaar familielid zit vastgeketend in Prisonov, de huiveringwekkende staatsgevangenis van Chocowakije.

De gevange blijkt niemand anders te zijn dan Rikki, de broer van Wiske, van wie ze het bestaan waren vergeten. De spiegel brengt alle herinneringen aan hem echter terug.
In de loop van het verhaal wordt duidelijk waarom Rikki nooit terug is gekomen nadat hij schoenen is gaan kopen en waarom Wiske en tante Sidonia hem helemaal waren vergeten. Nu ze hun herinneringen aan hun broer en neef weer terug hebben stellen ze alles in het werk om hem te bevrijden.

Na de "Magische trilogie" (De fleurige Floriade, Heilig Bloed en In de ban van de Milt) heeft Marc Verhaegen met dit avontuur alweer een drieluik gemaakt. In de toekomst zijn waarschijnlijk nog meer van dit soort trilogie├źn te verwachten.

In dit album staat voor het eerst een link naar de website van De Fameuze Fanclub.


Aankondiging in 'De Standaard' Aankondiging in 'Het Nieuwsblad'